Het verjongde Dames 1 van Alvoco speelde thuis tegen MOVE 2 uit Volendam ook nog stroef. Dat twee speelsters geblesseerd aan de kant moesten blijven, hielp Alvoco-coach Steven van der Plaat ook niet echt. Uiteindelijk werd alleen de derde set gewonnen, met als gevolg een eindstand van 1-3.

Alvoco startte niet lekker en alleen door service druk van Diede Bastmeijer kwam en de meiden weer een beetje in het spoor (11-14). Daarna gaven ze weer toe, met name aan het net. De services van Naima El Ouahhabi gaf ook nog verlichting maar op 20-25 capituleert de thuisploeg.

In de tweede set was het onderlinge vertrouwen er ook nog niet en kwam de Alkmaarse ploeg verder op achterstand. Tweede spelverdeelster Tirza Latini kon hier weinig verandering in brengen en de set gaat met 13-25 naar MOVE.

In de derde set keerde Alvoco het tij vooral met lastige services en er ontstond een spannende strijd. MOVE nam weer over (15-19), maar de Alkmaarse dames gaven niet op. Via 20-20 werd het 23-22 door een tactische bal van El Ouahhabi. Dat gaf de thuisploeg moed en het sloot de set winnend af met 25-22.

Het begin van de laatste set was ook hoopgevend en er ontstaat weer een lichte voorsprong (9-8). Maar daarna was de koek op bij Alvoco en konden de Volendammers afronden met 18-25.

Met één gewonnen set in twee wedstrijden bungelt Alvoco D1 wat onderaan in de 1e Klasse A, maar het team zal geleidelijk op elkaar ingespeeld raken en ongetwijfeld de weg naar boven vinden. (foto: Bob Dijksen)
Bekeken: 3069x