Donderdagavond 26 oktober vertelt historicus en archeoloog Christiaan Schrickx in de bibliotheek Alkmaar Centrum over de opkomst en ontwikkeling van de laat-middeleeuwse kloosterbeweging in de regio.

De beweging veranderde het aanzien van steden als Alkmaar drastisch, maar in 1572 kwam abrupt een einde aan de kloosterbeweging, toen de steden de kant van Willem van Oranje kozen.

Schrickx, die in 2015 promoveerde op het onderwerp “Bethlehem in de Bangert” en bij Archeologie West-Friesland werkt, geeft uitleg. Alkmaar komt aan bod en er wordt ook aandacht besteed aan het vrouwenklooster Bethlehem, dat tussen 1475 en 1572 vlak buiten Hoorn stond.

Aanvang is om 20.00 uur en toegang is 7,50 euro..Kaartjes voor de lezing, georganiseerd in het kader van Alkmaar Historisch Café, zijn te koop via bibliotheekkennemerwaard.nl of aan de balie (alleen pin).
Pin It
Bekeken: 2573x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/