Alkmaar Centraal


Van 10 oktober tot 23 oktober is er de pop up-store Duurzaamheid aan de Gedempte Nieuwesloot 47 in Alkmaar.  Mensen kunnen hier terecht met vragen over energiebesparing, energieadvies, afval scheiden en de invoering van omgekeerd inzamelen.

Stadswerk072 organiseert in de pop-up store op de woensdag- en zaterdagmiddagen activiteiten waarbij kinderen leren over afval, maar vooral veel lol hebben. Zo kunnen ze bijvoorbeeld afval pimpen voor een tweede leven of met de shredder en injector iets nieuws maken van oud plastic. Er is er een pianist met een piano op skelterwielen, die met de kinderen muziek maakt over afval.

Ook zal in de winkel de startbijeenkomst plaatsvinden van het Klimaatstraat Feest. Deze landelijke wedstrijd draait om het besparen van zoveel mogelijk energie. Hiervoor kan men zich alleen of met de hele buurt opgeven en tot wel 5.000 euro winnen. Opgeven kan via klimaatstraatfeest.nl.

De activiteiten zijn gratis en vinden plaats op de woensdagen van 13:00 tot 16:00 uur en de zaterdagen van 12:00 tot 16:00 uur. Marije van der Stelt van ‘Klas op Groen’ doet de begeleiding.

De pop up-store Duurzaamheid is ontstaan vanuit een samenwerking tussen de gemeente, Stadswerk072, HVC en Duurzaam Bouwloket.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl