Alkmaar Centraal


Zondag 8 oktober, de dag na de feesten rondom Alkmaars Ontzet, gingen 22 vrijwilligers op supboards de grachten door om troep uit het water te halen. Het werd weer een succesvolle actie van El Kombi Sup, Stadswerk072 en Actief Talent; er is onder andere ruim 100 kilo zwerfafval opgevist.

Suppers van El Kombi Sup gingen zondagochtend het water op met supboards, peddels, netjes en afwasteiltjes om het drijvende afval, dat na Alkmaars Ontzet is achtergebleven, op te vissen. Actief Talent voer met een bootje mee om afval te verzamelen.

De vangst bedroeg dit keer 13 propvolle vuilniszakken met ruim 100 kilo afval, een fiets, fietswiel, verkeersbord, stofzuigerslang, ph-test, klapstoel, twee houten palen, drie  Desperado’s discoringen en ook een houten kastje.

Ervaring leert dat de Alkmaarse grachten, na feesten als Koningsdag en Alkmaars Ontzet, vol drijven met zwerfafval. Dit was voor Nanda van den Ham van El Kombi Sup een aantal jaren geleden aanleiding om met medesuppers aan de schoonmaak te gaan en ze kreeg Actief Talent en Stadswerk072 aan boord.

Wat Nanda betreft komen er nog veel meer opruimacties. "Potverdorie, het is gewoon een feestje om met deze helden de grachten schoon te maken!"

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl