Alkmaar Centraal


De Kanaalkade ligt bij de Gedempte Nieuwesloot open. De T-splitsing wordt aangepast, om de veiligheid met name voor fietsers te verhogen. Tot en met vrijdag 13 oktober 16:00 uur moet verkeer omrijden via Overstad.

In december 2016 werd een fietser aangereden door een lijnbus. Dit was de druppel voor de gemeente. De oversteekplaats stond al als gevaarlijk te boek, omdat de diverse rijstroken voor normaal verkeer en lijnbussen nog wel eens voor verwarring zorgden. Vooral bussen vanaf het station werden nog wel eens over over het hoofd gezien, al liep het gelukkig vaak met een sisser af.

Rond de jaarwisseling werd als tijdelijke maatregel een groot groen waarschuwingsvlak aangebracht. Dit hielp al veel. Nu komt de permanente oplossing: de hele T-splitsing wordt over een lengte van zo'n 10 meter 20 centimeter verhoogd en er worden markeringen met lichtjes in het wegdek aangebracht.

Op de afbeelding zijn ook werkzaamheden aan de voetgangersbrug afgebeeld. Deze staan gepland voor maandag 16 oktober, tussen 07:30 en 16:00 uur. Voetgangers moeten dan omlopen via de Tesselsebrug of de Friesebrug

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl