Alkmaar Centraal


Dinsdag 17 oktober organiseert Architectuur Informatiecentrum Alkmaar een lezing in bibliotheek Alkmaar Centrum. Te gast is Fridjof van den Berg. Onder het thema 'De stad die nooit af is', bespreekt hij actuele onderwerpen als herbestemming van gebouwen, nieuwbouw in de stad, gebiedstransformatie en  renovatie.

Gemeenten, woningcoöperaties en bewonersorganisaties werken veel samen bij herstructurering en dat levert soms verrassende resultaten op. Architecten, stedenbouwers en landschapsarchitecten zorgen met hen dat dat buurten een ander aanzien krijgen, maar met behoud van de bestaande kwaliteiten.

Fridjof van den Berg studeerde in 1979 af aan de Academie voor Bouwkunst in Amsterdam. Van 1963 tot 1978 werkte hij als architect bij verschillende bureaus en runde daarna tot 2013  een eigen bureau. Fridjof werkte als docent aan onder andere de TU Delft, Academie voor Bouwkunst, de HTS Amsterdam en de Opleiding Theater Techniek te Amsterdam. Sinds 1995 organiseert hij jaarlijks een architectuur- en stedenbouwfietstocht in Amsterdam voor vakgenoten en leken.

De lezing begint om 20:00 uur. Toegang kost 5 euro en voor vrienden van AIA 3 euro.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl