Alkmaar Centraal
00:00
55
00:00


De brand in sportcomplex De Beeck in Bergen zorgde voor een grote vuurzee, ook de balletzaal in het gebouw werd totaal verwoest. Voor balletdocenten Mirjam de Leeuw en Matthea Brouwer is het een grote klap: "De balletzaal was mijn alles."

"Toen we vanochtend het nieuws hoorden hadden we nog de hoop dat slechts de tennishal weg was. Maar toen we aankwamen, bleek alles platgebrand. Voor ons zo'n ellende", aldus de Alkmaarse eigenaresse van Balletschool Attitude Mirjam de Leeuw.

Zes dagen in de week geven de twee balletles aan zo'n 150 kinderen en volwassenen. Zelf noemen de leraressen het ook wel de mooiste balletzaal van Nederland. "Juist daarom is het voor ons een grote dreun dat dit gebeurt." Alles in de zaal is helemaal weg. Ook de kostuums en de piano die worden gebruikt om te kunnen optreden, zo meldt mediapartner NH Nieuws.

Voor Mirjam en Matthea is het nu belangrijk om snel een nieuw onderkomen te vinden. "Het liefst willen wij in Bergen een zaal. Als er maar een vloer, een bar en spiegels zijn. Dan zorgen wij voor de rest", stellen ze geëmotioneerd. Tips voor een nieuwe locatie zijn welkom via de website van de balletschool.

"Leerlingen komen ondertussen spontaan met ideeën voor inzamelingsacties voor Attitude", vertelt De Zeeuw. "Want er is ook flink wat geld nodig voor nieuwe kostuums". Desondanks gaat morgen de grote voorstelling die al langer gepland stond door.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl