Alkmaar Centraal
00:00
55
00:00


KunstNetTV interviewde voor de serie ‘Spotlight’ twee acteurs die in Alkmaar opgroeiden. Na Jason de Ridder staat in de tweede aflevering Bart Klever centraal. Bart Klever (1956) werd o.a. bekend door zijn rol in de speelfilm ‘Hoe duur was de suiker’ en de populaire televisieserie ‘Zwarte Tulp.’

Welke herinneringen heeft hij aan Alkmaar waarin hij opgroeide en waarom
ging hij acteren? Krijgt talent in Alkmaar de kans? KunstNetTV vroeg zich dat af bij het maken van ‘Spotlight.’ Bart Klever bezoekt samen met presentator Torsten Colijn de plekken die belangrijk voor hem waren.

De acteur en regisseur vertelt over De Kaasbeurs aan het Waagplein waar hij als muzikant optrad en zijn stamkroeg Bruintje Beer waar hele elpees werden gedraaid en meegebruld.

Een openbaring was het voormalige (baanbrekende) Provadja waar behalve intieme theaterproducties ook de films van Fellini en Passolini werden vertoond. Zelf noemt Bart Klever die periode “de ontgroening naar het volwassen leven.”

Ook zijn er beelden van Theater De Meervaart in Amsterdam waar hij zich voorbereid op de theatervoorstelling ‘De Sneeuw.’ De wandeling door Alkmaar wordt afgewisseld met fragmenten uit o.a. ‘The Windmill Massacre’, ‘De Poel’, ‘Familie’ en theaterprodukties van ‘Tevengebroed’ die Bart Klever regisseerde.

Onlangs was de preview van de nieuwe speelfilm ‘Het Verhoor’, met Bart Klever in de hoofdrol, bij Filmhuis Alkmaar te zien. Een fragment uit deze nieuwe film is in Spotlight - Bart Klever te zien.

Kijk voor meer informatie en KunstNetTV programma’s op kunstnet.tv

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl