Volgende maand is het afgelopen met het drugsgebruik op bepaalde openbare plaatsen, bijvoorbeeld rondom de Alkmaarderhout, als het aan de gemeente Alkmaar ligt. Het wordt een nieuwe bepaling in de aangescherpte AVP (Algemene Plaatselijke Verordening).

Onlangs was er veel onrust onder ouders van jonge kinderen over drugsresten die werden achtergelaten in de bosjes rondom het hertenkamp. De naalden, zilverfolie en envelopjes zouden gevaar op kunnen leveren voor de spelende kinderen. De VVD stelde toen al raadsvragen.

De gemeenteraad krijgt de keuze tussen een totaalverbod op drugsgebruik op openbare plaatsen in de gemeente, of een selectief verbod waarbij de burgemeester bepaalt dat er op bepaalde locaties geen openlijk drugsgebruik mag plaatsvinden.

Die laatste heeft de voorkeur van de gemeenteraad. Het is namelijk beter te handhaven. Bij de eerste keuzemogelijkheid bestaat er een gevaar dat er met verschillende maten wordt gemeten. Het verbod geldt dan namelijk voor iedereen en overal.
Pin It
Bekeken: 3196x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/