Ondanks de positieve berichtgeving deze week van de gemeente over jeugdhulp op maat blijkt dat er een conflict gaande is tussen de jeugdzorgaanbieders en de netwerkorganisatie Regio Alkmaar.

De gemeenten gaan namelijk de tarieven van de inkoop van jeugdzorg fors verlagen, zo meldt het NHD. De jeugdzorgaanbieders hebben een brandbrief geschreven waarin zij hun zorgen uiten dat zij de kwaliteit van de huidige zorg dan niet meer kunnen waarborgen. Regio Alkmaar zou de enige organisatie zijn die de tarieven zo fors verlaagt.

De VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten), waaronder Regio Alkmaar valt, adviseert ook om géén jeugdzorg aan te besteden onder de kostprijs, zo melden de jeugdzorgaanbieders.

Regio Alkmaar, de overkoepelende ambtelijke organisatie van de gemeenten BUCH en HAL, is van mening dat de tarieven van de jeugdzorgaanbieders niet inzichtelijk genoeg zijn. In de krant is te lezen dat  de meeste kosten overheadkosten zijn, terwijl de gemeentegelden vooral naar de zorg voor de kinderen moet gaan, zo stellen zij. Het advies van de VNG is bekend, maar wat precies de kostprijs is wordt nergens benoemd. Dus heeft de Regio een kostenexpert in de hand genomen om zelf de kosten te berekenen.

Zij staan dan ook volledig achter de positieve berichtgeving deze week, waarin wordt aangegeven dat ieder kind dat jeugdhulp nodig heeft hierop kan rekenen in de regio Alkmaar.
Pin It
Bekeken: 3561x
https://ee.itk.ac.id/data/