Tijdens de herfstvakantie kan iedereen bij het Stedelijk Museum Alkmaar archeoloog zijn voor één dag. Op woensdag 25 en donderdag 26 oktober is er in de foyer een speciaal ingericht 'Archeolab', waar de Alkmaarse archeologe Nancy de Jong aanwezig zal zijn voor vraag en antwoord over bodemvondsten.

Kinderen kunnen beide dagen scherven zoeken en in elkaar zetten, ze krijgen handige tips en na afloop een heus archeologiediploma. Belangstellenden kunnen zelfs hun eigen bodemvondsten meenemen om te laten analyseren.

Het Archeolab is opgezet in het kader van de tentoonstelling over de bodemschatten uit de Langestraat, die aan Maria Tesselschade (geb. 1594) toegeschreven zijn. Alkmaarse archeologen vonden in een beerput onder andere een schoentje, bijzondere scherven en een diamanten ring. De expositie duurt nog tot en met zondag 29 oktober.

Het Archeolab is op de 25e en 26e van 14:00 tot 16:00 uur open en meedoen is gratis. Kinderen kunnen op deze dagen ook gratis het hele museum bezichtigen. Aanmelden is niet nodig. Meer op stedelijkmuseumalkmaar.nl.
Pin It
Bekeken: 3177x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/