Woensdagmiddag is TAQA Theater De Vest kortstondig ontruimd geweest naar aanleiding van een brandmelding. In het theater was op dat moment het jeugdtheatervestival gaande en het vermoeden is dat één van de jeugdige bezoekers de nieuwsgierigheid niet heeft kunnen bedwingen en het glaasje van een handbediende brandmelder heeft ingedrukt.

Daarmee werden de brandweer gealarmeerd en de automatische ontruimingsinstallatie in werking gesteld. Die laatste zorgt voor het afgaan van sirenes en het afspelen van een ingesproken boodschap die het publiek vraagt zo snel mogelijk naar buiten te gaan.

Dat verliep volgens directeur Peter Blaauboer bijzonder soepel: "Het waren veel jonge ouders met kinderen en binnen no-time stond iedereen buiten. Het is goed om te zien dat alle procedures en protocollen feilloos werkten."

De inmiddels gearriveerde brandweer kwam al snel tot de conclusie dat het inderdaad om een onterecht geactiveerde handmelder ging, waarna iedereen weer naar binnen mocht en de voorstelling, met een kwartiertje vertraging, gewoon weer door ging. (foto: James Schoehuijs)
Pin It
Bekeken: 2620x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/