Eind 2015 startten Artiance en Bibliotheek Kennemerwaard culturele activiteiten voor senioren onder de noemer Dag & Dauw. Deze ochtenden voor en door 60-plussers sloegen zo goed aan, dat begin dit jaar Dag & Dauw Zuid, in samenwerking met De Palatijn, is opgericht. Ook dit project blijkt succesvol en nu willen de culturele partners heel Alkmaar gaan bestrijken.

De derde basis wordt De Vleugels in Alkmaar West. Op maandag 6 november om 14.30 uur is daar dan de officiële opening. Tien minuten later volgt de allereerste activiteit: de lezing ‘Een bijzonder avontuur’ door Benno Graas.

Graas is vrachtwagenmonteur. Na zijn motortrip door Afrika, op een oude Enfield met kleine aanhanger, schrok hij ’s nachts regelmatig wakker omdat hij absurde gebeurtenissen herbeleefde, die hem en zijn vrouw Thecla waren overkomen. Reis mee kriskras door Afrika en via Israël tot hun thuiskomst in Wormerveer. Een bijzonder avontuur en een inspirerend verhaal.

Dag & Dauw kost slechts 5 euro per keer, mede dankzij de gemeente en Fonds Sluiterman van Loo.  Meer informatie is te vinden op bibliotheekkennemerwaard.nl of artiance.nl. In Zuid en West is overigens in de werkgroepen nog ruimte voor een enthousiaste 60-plusser.
Bekeken: 2701x