Het college van Alkmaar heeft haar beleid rond afvalinzameling in De Rijp deels aangepast, naar aanleiding van een motie die door de raad was aangenomen.

Er heerste onvrede over de afvalscheiding aan de Tuingracht en Rechtstraat in het oostelijk deel van De Rijp. De gemeente wilde ook hier over naar omgekeerd inzamelen en ondergrondse restafvalcontainers, maar dit zou meer vuilniswagens in de smalle straatjes opleveren.

Het college heeft besloten deels toe te stemmen. De geplande ondergrondse container op het pleintje van de Tuingracht komt er niet. Er wordt een grens getrokken tussen huisnummers 28 en 28a en in de Rechtestraat tussen nummer 82 en 92. Bij inwoners ten westen van deze grens wordt omgekeerd ingezameld; het restafval moet in de grote container op het Jan Boonplein.

Het oostelijk deel is 'maatwerkgebied' en behoudt de rolcontainer voor restafval.  Hier wordt oud papier eens per vier weken opgehaald, PMD eens per drie weken, en GFT om de week. De frequentie voor restafval is nu om de week, maar zal naar eens per vier weken gaan.
Pin It
Bekeken: 2374x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/