Vrijdag kregen jeugdhulpaanbieders de rechter niet op de hand in hun kort geding tegen de gemeenten van Regio Alkmaar. De aanbieders stelden dat ze met de eenzijdig verlaagde tarieven onder kostprijs moeten werken, maar de rechter vond dat de partijen dan maar opnieuw om de tafel moesten.

De rechter vond sowieso dat een kort geding niet de manier is om een te steggelen over tarieven, aangezien hij niet de nodige achtergrondkennis om in de beperkte tijd tot een oordeel te komen.

Jan Mesu, wethouder jeugdhulp in gemeente Bergen, namens zijn betrokken collega's: “We gaan aan de slag met de uitspraak van de rechtbank en gaan met de aanbieders in gesprek. Wij hechten uiteraard - net als de aanbieders - groot belang aan goede jeugdhulp."

"Wij blijven bij ons standpunt: er mogen geen kinderen tussen wal en schip raken", vervolgt Mesu. "Al onze jongeren hebben recht op goede, tijdige en passende zorg. Daar zijn wij als gemeenten en jeugdhulpaanbieders het over eens en daar doen we allemaal onze uiterste best voor.”

De uiterste datum waarop jeugdhulpaanbieders zich kunnen aanmelden is verlengd tot maandag 20 november, 09:30 uur. De rechter heeft bepaald dat de inkoopprocedure voor ambulante jeugdhulp mag worden voortgezet, onder de voorwaarde dat aanbieders zich ook na 6 november kunnen inschrijven.
Pin It
Bekeken: 2678x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/