Alkmaar Centraal


Waar Artiance dacht een goed alternatief te hebben gevonden voor het BrugTheaterFestival, wat niet door kon gaan door subsidietekort, daar dacht het Rijksvastgoedbedrijf anders over.

Het Rijksvastgoedbedrijf is de eigenaar van negen panden op de Achterdam. Theatergroep De Bruggenbouwers speelde op nummer 2 tot en met 6 de voorstelling 'Binnenkomen'. Het BrugTheaterFestival besloot door een gebrek aan subsidie de voorstellingen te spreiden. Iedere eerste zondag van de maand is er een voorstelling te zien in één of twee panden op of rondom de Platte Stenenbrug.

Ook trok Club Cees richting de Achterdam; zij mochten op 5 november een theatervoorstelling organiseren op huisnummer 31 en 33. Gapph, de partij die de panden beheert voor het Rijksvastgoedbedrijf, had hier toestemming voor gegeven. Zij mochten vernieuwende oplossingen aandragen om de lege panden te gebruiken. Ook de verhuurders van de peeskamers op de Achterdam vonden het een prima initiatief.

Het Rijksvastgoedbedrijf vond echter dat de voorstelling niet onder de gestelde voorwaarden viel. Zij wilden geen publieksmanifestaties. Er mag bezoek ontvangen worden en de panden mogen als woonbestemming, kantoorbestemming of als atelier gebruikt worden, maar er mogen zeker geen seksueel getinte kunstuitingen plaatsvinden. Volgens het Rijksvastgoedbedrijf was dit met het BrugTheaterFestival wel het geval.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl