Alkmaar Centraal


Vrijdag presenteerde VVD Alkmaar haar verkiezingsprogramma voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. De partij levert een begroting met een klein overschot en gaf daarbij een subtiel prikje richting de 'concurrentie': "We zijn zeer benieuwd hoe andere partijen hun beloftes gaan betalen", zo laat fractievoorzitter John van der Rhee weten.

VVD Alkmaar heeft twintig focuspunten, met vooral oog voor veiligheid.  Alkmaar moet de veiligste gemeente van het land worden en ter bevordering daarvan wordt een half miljoen gereserveerd voor extra BOA's in de stad en een ton voor aanpak van overlastgevers.

Verder zijn te vinden afschaffing van de hondenbelasting, halvering van de toeristenbelasting en 5% minder onroerende zaakbelasting voor bedrijven. Ook valt op een miljoen minder inkomsten via precario. En dan wordt nog een kwart miljoen gereserveerd voor 'langer thuis blijven wonen' en twee ton zowel voor 'bereikbaarheid van kunst' als sportinfrastructuur.

Extra investeringen betekent natuurlijk ook bezuinigingen. VVD Alkmaar wil daarom maar liefst 2,4 miljoen euro minder uitgeven aan cultuurinstellingen. Ook voorziet de partij een 5% afname van uitkeringen en dat is goed voor een besparing van nog eens een miljoen.

Zaken die niet direct binnen de begroting te vinden zijn, zijn het streven naar meer parkeerplekken en jongerenwoningen in de stad, betere regionale samenwerking en het ervoor zorgen dat mensen die gemeenschapsgeld krijgen ook een tegenprestatie leveren.

Het meest ambitieus is echter het streven naar een flinke upgrade voor de Alkmaarse ring. De VVD Alkmaar wil de westzijde ongelijkvloers hebben en de Huiswaarderweg moet zelfs helemaal onder de grond. De aangrenzende stadsdelen kunnen dan met groen en woningen worden verbonden.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl