Alkmaar Centraal


Zondag beleefden de DAW-dames niet hun meest plezierige polowedstrijd. Ze waren te gast bij Z&PC Rotterdam, dat een wat vies spelletje speelde, en ze hadden het gevoel dat er oneerlijk gearbitreerd werd. De eindstand werd 8-4.

Vanaf het begin zochten de Rotterdammers bij een confrontatie eerst houvast aan de badpakken, om daarna fysiek te werk te gaan en dan te kijken of er nog 'waterpolo' gespeeld kon worden. De scheidsrechters lieten soms veel toe. "Dit is niet zoals DAW het spelletje wil spelen maar het is wel de toekomst", stelt trainer/coach Jan Koekenbier.

In een evenwichtige strijd scoorden beide teams eenmaal en in het eerste kwart en helemaal niet in het tweede. In de derde periode ging goed mis bij DAW en er ontstond een achterstand van 5-1. Daarna herpakte het team zich, maar meer dan de balans herstellen kon het niet, waardoor de eindstand 8-4 werd. Saskia Kansen scoorde twee goals, Romee Heister en Linda Schenk beiden eenmaal.

De wedstrijd eindigde rommelig. DAW had de jurytafel op nadelige bediening van de klok gewezen en daarna viel het apparaat prompt uit. Achteraf bleek ook nog eens dat niet alle relevante data van de wedstrijd was genoteerd.

"Dit is overigens geen excuus voor de nederlaag", wil coach Jan Koekenbier benadrukken. "De dames pakken aanstaande zaterdag de draad beslist wel weer op en zien vol vertrouwen de volgende wedstrijd tegemoet." 

DAW Dames 1 zou met winst mooi in de middenmoot van de 2e Bondsklasse A hebben gestaan, maar moet het nu doen met vier punten uit vijf wedstrijden en een voorlaatste plek. Wél moet de Alkmaarse ploeg nog een wedstrijd inhalen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl