Volgens Adjiedj Bakas is Alkmaar over 20 jaar toonaangevend in recyclen en duurzaamheid, zo is te lezen in het boek 'de toekomst van Alkmaar'.

Bakas is een beroemd en vooraanstaand trendwatcher en visionair en heeft het in het verleden vaker bij het rechte eind gehad. Reden voor gemeente Alkmaar om Bakas in te schakelen voor een toekomstvisie over Alkmaar.

Eerder dit jaar riep Bakas de Alkmaarders op om via de website toekomstvanalkmaar.nl ook ideeën in te sturen. Bakas heeft deze ideeën meegenomen en gecombineerd met zijn ervaring en visie. De resultaten hiervan heeft Bakas verwoord in het boek 'de toekomst van Alkmaar'.

Het boek schetst een beeld hoe wij Alkmaar beleven over ongeveer 20 jaar.
De 'parel van Noord Holland' met zijn mooie binnenstad, het prachtige polderlandschap en de perfectie locatie nabij de randstad bieden Alkmaar veel potentie.

Volgens Bakas is het belangrijk om deze potentie om te zetten naar ambitie. Hij 'droomt' van een Alkmaar dat groots is in topsport, in duurzaamheid en energie-innovatie, en toonaangevend is in recyclen en voedingswetenschappen.

Opvallend is dat binnen de visie van Bakas Alkmaar vooral richting het zuiden moet groeien door samenvoeging met de BUCH-gemeenten ( Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo).

Alkmaar denkt in 2040 niet meer klein, maar groots. Alkmaar hoeft dan niet meer bescheiden te zijn, want het beschikt over alle ingrediënten om zich te meten aan de overgrote drukke randstad, maar biedt tegelijkertijd een fijne rustige woonomgeving voor Alkmaarders.
Pin It
Bekeken: 2317x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/