Even leek het erop dat Tiny House-bewoonster Marjolein Jonker zou vertrekken. Ze woont nu anderhalf jaar alleen in een klein, duurzaam en zelfvoorzienend huisje op het terrein van de rioolwaterzuiveringsinstallatie aan de Helderseweg in Alkmaar.

Ze geniet met volle teugen, maar het principe van de Tiny House-beweging komt volgens haar niet helemaal tot zijn recht. Dingen samen delen met je buren is daar bijvoorbeeld één van. Buren, die ze na anderhalf jaar nog steeds niet heeft.

Met hulp van wethouder Jan Nagengast is het conflict over de toewijzing van vier extra Tiny House-plekken op het terrein opgelost. Marjolein kan medio maart 2018 haar nieuwe buren verwelkomen.

Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, eigenaar van het terrein, heeft een bezwaar gemaakt tegen de vergunningverlening van de gemeente. Maar de gemeente verwacht er met het hoogheemraadschap wel uit te komen.

Het hoogheemraadschap is niet tegen het Tiny House-principe, maar vanwege de geur rondom de installatie mogen er binnen een bepaalde straal geen mensen wonen. Gebeurt dit wel dan moet het hoogheemraadschap mogelijk grote investeringen doen om het terrein geurvrij te krijgen. De verwachting is dat de procedure rond de vergunning in februari is afgerond.
Pin It
Bekeken: 3988x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/