Vanaf 7 december verandert Lokaal 107 van Artiance iedere donderdagavond in een kleurrijk spektakel tijdens de nieuwe cursus flamenco. Dames leren in flamenco rokken trotse houdingen en sierlijke bewegingen en de mannen doen niet voor hen onder. Flamencogitarist Bart van Uden, die les geeft bij Artiance, zorgt voor live ondersteuning.

Flamenco is een passievolle muziek- en dansstijl uit Andalusië, Zuid-Spanje, ontstaan vanuit diverse culturen. "Flamenco grijpt terug op een geschiedenis van uitsluiting en onderdrukking", legt docente Irene de Bruin uit, "maar geeft ook uitdrukking aan gevoelens. Dat maakt flamenco universeel en toegankelijk."

Irene heeft zelf flamenco leren dansen in Sevilla, middenin de flamencocultuur. "Dat gevoel wat flamenco met mij doet, wil ik ook graag overdragen. Iedereen kan flamenco leren dansen. Het gaat om wie jij bent."

Naast techniek en choreografie geeft Irene aandacht aan de theatrale kant van flamenco en legt ze nadruk op het plezier van dansen. Mét live gitaarmuziek, voor een samenspel met de muzikant. Aan het eind van het jaar komt flamenco zangeres Kristina Hörschläger langs voor de echte magische beleving.

Iedereen vanaf 16 jaar kan een proefles nemen. De lessen lopen vanaf 7 december van 19:30 tot 20:30 uur. Ook op donderdagen geeft Bart, afgestudeerd aan het conservatorium en verder geschoold onder experts, flamenco gitaarles. Meer informatie op artiance.nl.
Pin It
Bekeken: 3229x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/