Zaterdag 16 december wordt in bibliotheek Alkmaar Centrum 'Human Library' georganiseerd. Twintig ‘levende’ boeken zijn dan aanwezig om één op één mee in gesprek te gaan. Dit zijn mensen met bijzondere (levens)verhalen waarin discriminatie, uitsluiting, stereotypering en vooroordelen een belangrijke rol spelen. "Don’t judge a book by it’s cover".

Tijdens Human Library zijn onder andere aanwezig een (ex)gedetineerde, een Syrische vluchteling, een jongen met het Syndroom van Down, een lid van de Black Archives, een journalistieke vluchtelinge, een alcoholverslaafde en een blinde dame.

De opening wordt om 13:00 uur door burgemeester Bruinooge verricht en opgeluisterd door cabaretier Stef Pits. Human Library duurt tot 17:00 uur. Deelname is gratis.

Human Library is een samenwerking tussen de bibliotheek, Europe Direct, Art.1 Bureau voor Discriminatiezaken, Stichting de Hoofdzaak en Stichting Present Alkmaar. Meer informatie is te vinden thehumanlibrary.nl en Facebook.com/HumanLibraryAlkmaar.
Pin It
Bekeken: 2616x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/