Het drijvende kasteelschip mag dan wel vertrokken zijn van de Alkmaarse Kanaalkade, inmiddels is er wederom een interessante en fraai schip aangemeerd.

Enige tijd geleden meldde de gemeente dat, om meer historische schepen te trekken, eigenaren van dergelijke schepen nog maar half liggeld hoefden te betalen. Als dit het gevolg is werkt de maatregel.

Ooit was de Soeverein het een soort bevoorradingsboot die vanuit de haven de schepen bracht wie of wat ze nodig hadden. Maar toen het schip werd verlengd verloor het zijn zeewaardigheid en werd het een 'binnenwaterschip'.

Inmiddels is het dus een commercieel zeilmotorschip dat tijdens meerdaagse tochten plaats kan bieden aan 44 mensen, of aan 150 mensen tijdens een dagtocht. De Soeverein is een eerbetoon aan de spiegelretourschepen uit de Gouden Eeuw, ooit het belangrijkste type transportschip van de V.O.C.

 
Pin It
Bekeken: 5934x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/