In de Alkmaarse binnenstad geldt een doorlopend vuurwerkverbod. Buiten de singel mag van 31 december 18:00 uur tot 1 januari 02:00 uur vuurwerk worden afgestoken, mag daarbinnen niet. Met het ook op de veiligheid, gelden er in de gemeente, naast regels over het afsteken van vuurwerk, ook regels voor de aankoop en verkoop.

Wie 16 jaar of ouder is mag vuurwerk kopen op 28, 29 en 30 december bij winkels met vergunning. Dit vuurwerk voldoet aan wettelijke eisen, mede door een Nederlandse gebruiksaanwijzing. Ander vuurwerk wordt als illegaal beschouwd en het bezit hiervan is strafbaar.  Ook mag je nooit meer dan 25 kilo vuurwerk in bezit hebben.

De politie deelt fikse boetes uit aan overtreders. Jeugd en kinderen onder de 18 jaar worden door de politie doorgestuurd naar Bureau Halt voor een passende straf. Vaak bestaat die uit een aantal uren werken en/of een leeropdracht.

Daarnaast wordt het illegale vuurwerk in beslag genomen en moet eventuele schade worden vergoed.
Pin It
Bekeken: 3206x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/