Zaterdagavond pakte Heren 1 van DAW na twee weken weer eens punten te pakken tegen de Futen uit Amstelveen. De drie punten tegen deze directe concurrent waren hard nodig ook, om solide in het middenveld van de 3e Bondsklasse B te blijven.

Na een hele slechte start, zonder antwoord op de ijzersterke midvoor van de Futen, stond DAW met 0-4 achter in de eerste rustpauze. Na deze valse start kon de Alkmaarse ploeg in de tweede periode maar weinig inhalen (3-6), mede doordat er nog steeds geen antwoord op de sterke middenaanval.

Gedurende het derde kwart kreeg DAW eindelijk vat op de wedstrijd, maar de Futen wisten het verschil in de stand in hun voordeel te houden. Met een 5-8 achterstand gingen de gasten de laatste periode in.

Dankzij twee rake strafworpen van Maurits de Bruijn en een doelpunt van Daan Happe werd de stand in het laatste kwart gelijk getrokken.  Ondertussen hadden tegenstanders zichzelf met vele persoonlijke fouten benadeeld en moesten ze het de laatste twee minuten zelfs met een man minder stellen.

DAW wist die 'man meer' situatie optimaal te benutten. De 17-jarige jeugdspeler Sven Brouwer verraste de keeper vanuit een moeilijke hoek en toverde de 9-8 eindstand op het bord.

DAW Heren 1 staat nu vijfde in de 3e Bondsklasse B met 13 punten uit tien wedstrijden. Daar moet echter wel bij gezegd worden dat zelfs de nummer tien nog binnen direct schootsbereik is met 10 punten uit negen wedstrijden.
Bekeken: 2132x