Zaterdag werd in het Brabantse Oss het NK trampolinespringen voor clubteams gehouden. Het A1 team van Triffis, bestaande uit Bo Bet, Jimmy Demmers, Roel Teillers en Niamh Slattery, werd bij dit kampioenschap voor alweer voor de vijfde keer op rij Nederlands Kampioen.

In Oss werd er door A tot en met E-teams gestreden om het eremetaal. In de voorronde werd zoals gewoonlijk een verplichte en een keuzeoefening gesprongen om de finale te halen, waarin drie teamleden een extra finaleoefening sprongen.

Favoriet Triffis A1 plaatste zich eenvoudig voor de finale, waarna het team haar suprematie toonde. Het tweede A-team met Katie Cowles, Mira Stepanova, Jordy Mol en Lara Schut werd netjes vijfde.

In de B-klasse wist het regerende team de titel niet vast te houden. Mads, Ottenbros, Nick Vonk, Tess de Vries en Bianca Schuijt-Olie plaatsten zich als eerste voor de finale, maar toen ging het bij een van hen niet goed, waardoor een vierde plaats restte.

In de C-klasse werd Triffis C1 dankzij Madelief Wijkstra, Thalissa Wijkstra, Janneke de Groot en Elianne van Heerde, overtuigend kampioen.  C2 met Gwen de Geus, Indy Metselaar, Jara van Graafeiland en Lianne Strijbis, bleef met slechts 0,15 punten van het brons af.

Ook de twee Triffis D-teams plaatsen zich voor de finale. D5 met Jorja Visser, Mayra Glas, Danique Jansen en Julian Bakker sprong naar een prachtige derde plaats. D4 met Alieke van Heerde, Lina Joy Uljee, Daphne de Groot en Tessa van Mullekom moest in de finale een foutje incasseren en werden vijfde.

In de E-klasse sprong Triffis E6 met Jente Weidemaar, Laura van Mullekom, Samuel Musters en Sterre Bakker naar het zilver.
Pin It
Bekeken: 2649x
https://ee.itk.ac.id/data/