Magische midwinterklanken, harmonieën, liederen uit onder andere Lapland, het Franse L’Occitane, Georgië en Japan. Soms met opzwepende muzikale begeleiding en verrassend theatraal. Dat is wat Rusalki vrijdag 22 december met 'Dagboek van de Zon' presenteert in De Terp te Oudorp.

Wereldmuziekkwartet Rusalki zocht de bron van oude volkstradities rond seizoenswisselingen. Over de hele wereld bestaan liederen en rituelen voor een voorspoedig verloop, zoals het hypnotische lentelied ‘Suvetar’ uit Lapland, de opzwepende zomerritmes van het Occitaanse ‘l’Ora’ en de krachtige harmonieën van het Georgische oogstlied ‘Haralalo’.

Soms hebben geesten vrij spel en moeten zij afgeschrikt worden, soms moet het leven uitbundig gevierd worden. Alles, de liefde, de oogst, het leven komt en gaat. Behalve de zon, die dit alles beziet. En de muziek, die dit alles bezingt.

Rusalki brengt de mooiste, meest ontroerende en humoristische liedjes en rituele zangnummers in een sfeervol en theatraal concert. Uiteraard zal ook de winter en kerst met de daarbij horende liederen aan bod komen.

Dagboek van de Zon begint om 20:00 uur en entree kost 10 euro. Reserveren (per sms) kan via 06-11427247.
Pin It
Bekeken: 2175x
https://ee.itk.ac.id/data/