De inwoners van het dorp De Rijp halen opgelucht adem: de kerstboom die afgelopen zaterdag om toen nog onbekende redenen werd verwijderd door de gemeente Alkmaar, werd vandaag weer teruggeplaatst voor het raadhuis, zo meldt mediapartner NH Nieuws.

Verontwaardigd plaatste inwoonster Jacqueline Smits het volgende bericht zaterdag op de Facebookpagina van de gemeente Alkmaar: "Zoals elk jaar werd er weer een prachtige kerstboom geplaatst voor het raadhuis. Maar toen kwam de gemeente Alkmaar met een grote vrachtwagen, pakte hem op met een grijper en gooide hem achterin een container... Dag kerstboom."

Gisteren kwam de gemeente Alkmaar met een verklaring voor het merkwaardige voorval. Er zouden "praktische problemen" zijn geweest, "waardoor de boom nog niet geplaatst kon worden". Wat bleek: de stam van de boom was te dik voor het gat waar de boom in geplaatst moest worden.

Vanochtend werd de boom alsnog geplaatst. Het betreft een boom met een dunnere stam, die wel goed past op de daarvoor bestemde plek. De verlichting van de boom ontbreekt nog. (foto: Kathelijne Kok)
Bekeken: 2750x