De klankbordgroep evenementen heeft woensdag een advies uitgebracht aan wethouder Victor Kloos over de geluidsbelasting bij evenementen. Zes locaties, vijf binnen de Alkmaarse ring en de Noorderkade, werden beoordeeld. Dit gebeurde op basis van de onderzoeksresultaten van het GeluidBuro.

Het GeluidBuro onderzocht de Paardenmarkt, Platte Stenenbrug, Hofplein, Waagplein, Canadaplein en de Noorderkade en deed vervolgens aanbevelingen per locatie over de geschiktheid, het aantal- en soort evenementen en de bijbehorende maximale geluidbelasting. Koningsnacht en -dag krijgen overigens een "status aparte".






De Paardenmarkt bleek het meest geschikt voor geluidsevenementen. Er is behoefte om de diverse bestaande evenementen te categoriseren qua geluidsbelasting, en aan een centraal klachtensysteem met telefoonnummer, bleek ook uit het onderzoek. Verder stelt het bureau dat aanvragen voor evenementen gelijk gepubliceerd moeten worden.

De klankbordgroep evenementen is samengesteld uit een onafhankelijke voorzitter, Gerrit Valk, acht binnenstadbewoners, vijf organisatoren, drie horecamensen en de gemeente. De besprekingen in de groep hebben geleid tot een unaniem aangenomen advies aan het college van Alkmaar.

Wethouder Victor Kloos: “Ik ben de klankbordgroep zeer erkentelijk voor haar inzet en het unanieme advies. Dit is een grote stap voorwaarts. Mijn inzet zal zijn om dit advies in de op te stellen nieuwe uitvoeringsregels goed tot zijn recht te laten komen."



Pin It
Bekeken: 2332x
https://ee.itk.ac.id/data/