Zondag speelden de mannen van de Alkmaarse Rugbyclub uit tegen de Hookers in Hoek van Holland. De strijd ging tot halverwege gelijk op, maar in de laatste vijf minuten trok de thuisploeg de pot naar zich toe en won met 36-21.

Beide teams hielden elkaar aanvankelijk goed in evenwicht. Alkmaar zette als eerste punten op het scorebord. Na een serie goede aanvallen, brak aanvoerder Wytze Vader doorbrak en scoorde een try. Pieter van Duijn schopte vervolgens de conversie tussen de palen voor 0-7.

De Hookers kwamen snel terug tot 5-7, maar even later liep Alkmaar weer uit naar 5-14 dankzij een straf-try. Het leek er even op of de Hookers inzakten, maar uiteindelijk gingen ze nog met een 15-14 voorsprong de rust in dankzij twee try's zonder succesvolle conversie.

In het begin van de tweede helft kreeg Alkmaar snel de kans op voorsprong te komen via een penalty, maar de Alkmaarse kicker Pieter van Duijn schoot net naast. Na een kwartier lukte het de thuisploeg om uit te lopen naar 22-14.

Halverwege de tweede helft kwam Alkmaar weer opzetten en na een mooie break van de Alkmaarse 'Man of the Match' Atuli Shanidze werd Pieter van Duijn gelanceerd voor de afmaker. Van Duijn converteerde zelf voor 22-21.

Lang bleef deze spannende stand op het scorebord staan. Alkmaar leek de beste kansen te hebben voor de winst, totdat de Hookers in de laatste vijf minuten twee keer succesvol wist door te breken. De eindstand werd 36-21.
Bekeken: 2286x