Langedijker burgemeester Hoekema was dinsdagavond duidelijk in zijn nopjes toen hij tijdens de raadsvergadering van Heerhugowaard het voornemen voor de ambtelijke fusie toe mocht lichten.

De gemeenteraad van Heerhugowaard had Hoekema uitgenodigd bij wijze van welkom. Het is niet gebruikelijk dat een burgemeester een raad uit een andere gemeente toespreekt en Hoekema vond het dan ook een eer om dit te mogen doen. Hij sprak van een 'historisch moment'.

De burgervader van Langedijk benadrukte dat de fusie op basis van gelijkwaardigheid moet zijn en dat beide colleges intensief het beleid op elkaar zullen moeten afstemmen. Ook sprak hij de wens uit dat er in de toekomst gekeken wordt naar verdere samenwerking in de regio.

Gemeente Heerhugowaard moet nu officieel antwoorden op de vraag of zij akkoord gaan met de gemeentefusie. De Waardse raad zal daar op 23 januari over stemmen.
Pin It
Bekeken: 2676x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/