Woensdag hebben wethouder Pieter Dijkman en NWZ-bestuurslid Jurgen Sernee een intentieverklaring getekend over een ondergrondse parkeergarage achter Westerlicht in Alkmaar. Beide partijen spreken af om voor 1 mei 2018 alle opties te bestuderen en de financiële en technische haalbaarheid te toetsen.

De ondergrondse parkeeroptie heeft als voordeel dat de bouw sneller gerealiseerd kan worden en gelijk met de eerste vernieuwbouwfase kan worden opgestart (zie illustratie links). Daarnaast zal een ondergronds gebouw een fraaier aanblik geven dan een bovengronds parkeergebouw.

Een ondergrondse garage is echter wel fors duurder. De realisatie van een parkeerplek in een parkeergebouw kost 25.000 euro en ondergronds ongeveer het dubbele. Ook kan er dan pas in 2035 gebouwd worden, nadat de verbouwing van het ziekenhuis afgerond is (zie illustratie rechts).

Tot die tijd is het behelpen met de beperkte parkeerruimte van het ziekenhuis en zal de parkeerdruk op de Singelgarage en directe omgeving flink verhoogd worden. Personeel zou bijvoorbeeld met behulp van pendelbussen van een transferium naar het ziekenhuis gebracht moeten worden.
Pin It
Bekeken: 2718x
https://ee.itk.ac.id/data/