Gemeente Alkmaar, woningcorporaties en huurdersorganisaties gaan in 2018 met elkaar investeren in betaalbare huurwoningen voor kleine huishoudens en een CO2-neutrale toekomst. De inzet is vastgelegd in de ’Jaarschijf 2018’, een uitwerking van de prestatieafspraken 2017-2020.

Er is steeds meer vraag naar huisvesting voor één of twee personen, waaronder ouderen. Daarom leveren de woningcorporaties komend jaar 177 kleinere nieuwbouwwoningen.

Daarnaast staat in 2018 de start van 117 woningen gepland, die de corporaties vanaf 2019 opleveren. Zij verwachten geen woningen te slopen en maximaal 26 woningen te verkopen.

In 2050 moeten alle huishoudens in Nederland CO2-neutraal zijn. De Alkmaarse corporaties lopen hierin voorop en stellen in 2018 met elkaar een routekaart op, die inzichtelijk maakt hoe hun woningvoorraad te verduurzamen en welke stappen daarvoor te nemen.

Nu al hebben alle nieuwbouwwoningen een energie-index van hooguit 0,6 (energielabel A++). Daarnaast zorgen de corporaties voor na-isolatie, zonnepanelen en/of aansluiting op de stadsverwarming van de HVC voor minimaal energielabel B. Alleen monumenten vormen een uitzondering.

In 2018 besteden de Alkmaarse corporaties voor 16,6 miljoen euro aan groot onderhoud. Naast regulier onderhoud, worden drie projecten opgepakt met in totaal 293 woningen.

Minimaal 95% van de corporatiewoningen is voor sociale verhuur en 60% zit, rekening houdende met huurtoeslag, onder de 597,30 euro. Ook huurdersorganisaties vragen extra aandacht voor goedkopere nieuwbouw, onder andere door passend toewijzen van woonruimte.

De prestatieafspraken 2017-2020 worden per jaar uitgewerkt door de betrokken partijen. De gemeente zorgt daarbij voor soepele procedures, zoals afgifte van vergunningen. Huurders leveren een directe bijdrage.

 
Pin It
Bekeken: 2845x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/