IJsbaan De Meent Bauerfeind biedt in de periode van 1 februari tot en met 4 maart de unieke gelegenheid om een echte start met een bobslee te ervaren. Natuurlijk wordt daarbij de tijd opgenomen.

In het Olympische jaar staan de activiteiten bij De Meent in het teken van de Winterspelen. Zo worden allerlei ijssporten belicht, waaronder curling, maar bijvoorbeeld ook biatlon. En bobsleeën. Om de ervaring compleet te maken plaatst Alkmaar Sport een mobiele bobstartbaan op het terrein van de ijsbaan.

Het spectaculaire bobsleeën wordt gedaan met een bestuurbare slee door een bochtig ijsparcours en de start is daarbij erg belangrijk. Onder enthousiaste begeleiding van oud-Olympisch bobslee piloot Arend Glas of een collega, kan iedereen samen met vrienden, familie of collega’s een heuse bobstart beleven. Glas vertelt daarbij over zijn Olympische ervaringen en deelt mooie anekdotes uit zijn bobsleecarrière.

Op basis van de groepsgrootte wordt een 2-mans of een 4-mans bobslee ingezet, waarbij iedere deelnemer een eigen rol heeft. Timing, teamspirit, communicatie, techniek en kracht zijn daarbij van belang, maar natuurlijk ook plezier.

De Dirk Barten Bobstart Experience is van 1 februari tot en met 4 maart te vinden op het terrein van ijsbaan De Meent Bauerfeind. Deelname is mogelijk vanaf 15 personen. Wie mee wil doen aan deze bijzondere experience, kan meer informatie vinden en zich aanmelden via demeentalkmaar.nl/winterspelen of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Pin It
Bekeken: 3053x
https://ee.itk.ac.id/data/