Alkmaar Centraal


Wethouder Ruimtelijke Ordening Anjo van de Ven en de ontwikkelaars van Bouwbedrijf J. Nat & Zn, Dreef beheer en Quartet Projecten hebben woensdag hun handtekening gezet onder de koopcontracten. Hiermee geven zij het startsein voor de ontwikkeling van het nieuwe dorpshart Stompetoren.

"Een goed begin van het nieuwe jaar", vindt Van de Ven. "Er is veel te doen geweest rondom alle plannen voor het nieuwe dorpshart Stompetoren, maar nu is het rond. Een plan gedragen door de inwoners van Stompetoren. De nauwe samenwerking met de Dorpsraad is daarbij zeker belangrijk geweest."

Het nieuwe dorpshart omvat een nieuw horeca/verenigingsgebouw, detailhandel, een dorpsplein en 56 woningen, waaronder appartementen, rijwoningen en 2-onder-1 kapwoningen. Het huidige Schermer Wapen wordt gesloopt.

Het bestemmingsplan voor het nieuwe dorpshart staat voor vaststelling in de raadsvergadering van 25 januari op de agenda. Hierna duurt het ongeveer een half jaar voor gestart wordt met het bouwrijp maken van de grond. (foto: J. Jong)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl