Alkmaar Centraal


De 18 gemeenten die participeren in de Arbeidsmarktregio Noord-Holland Noord hebben de samenwerking voor de aanpak van Laaggeletterdheid voor onbepaalde tijd verlengd. Onder de 18 gemeenten vallen Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk.

De regionale aanpak richt zich op inwoners van 18 jaar en ouder die hun Nederlands willen verbeteren. Alkmaars wethouder Elly Konijn-Vermaas: "Door hen onderwijs aan te bieden, worden zij zelfredzamer. Dit vergroot hun kansen op de arbeidsmarkt maar ook hun ontwikkeling op het sociale vlak. Want iedereen moet mee kunnen doen in deze maatschappij.”

Maar liefst 2,5 miljoen volwassenen in Nederland hebben moeite met lezen, schrijven, en/of rekenen. Gemeenten hebben de wettelijke taak om hen te ondersteunen. In de leeftijdsgroep tussen de 16 en 65 jaar gaat het om 1,3 miljoen Nederlanders, waarvan tweederde autochtoon.

De gemeenten werken nauw samen het ROC Kop van Noord-Holland, taalhuizen en vrijwilligersorganisaties. Arbeidsmarktregio NHN faciliteert met leerkrachten, vrijwilligers en digitale leermiddelen.

Het lesaanbod bestaat uit samenspraak, conversatieles, taalmaatjes, taal voor thuis, een leeskring voor beginners en digitale lessen. Maar er zijn ook themagerichte bijeenkomsten, bijvoorbeeld gericht op gezondheid of werk.

De lessen bij het ROC zijn gratis, al wordt voor sommige activiteiten een kleine bijdrage gevraagd. Aanmelden kan via rockopnh.nl. Aanmelden bij het Taalhuis van Bibliotheek Kennemerwaard gaat via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (foto: Jan Jong)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl