Heren 1 van de Alkmaarse rugbyclub komt eindelijk eens goed uit de winterstop. Na een ruime voorsprong werd het nog echt spannend tijdens een lange reeks tegenaanvallen, maar uiteindelijk werd 't Gooi met 26-12 verslagen.

Alkmaar ging goed van start al werd de eerste kans, een strafschop, gemist. Even later was het wel raak, ondanks dat ’t Gooi op dat moment sterker was. Koen Bras onderschepte schitterend en had toen vrij baan voor een try. David Dekker schopte nu wel raak voor de conversie en 7-0.

’t Gooi leek even later terug te komen, maar de penalty ketste af op de paal en Alkmaar kon de bal veroveren. Na ruim een half uur zonder doorbraken scoorde de thuisploeg eindelijk weer. Een diepe kick van ’t Gooi kwam in handen van Roy van Rijn, die daarna langs de zijlijn, diverse tackels ontwijkend, helemaal de achterlijn wist te halen voor 12-0. Kort daarna herhaalde Cristiaan Koop dit kunststukje en kon er ook nog voor zorgen dat de conversie voor David Dekker veel makkelijker was (19-0).

Na de rust ging het lange tijd gelijk op, tot 't Gooi steeds meer het overwicht greep. Na 36 minuten in de 2e helft zwichtte Alkmaar tijdens een lange reeks goede aanvallen dan toch en gaf een try toe (19-5).

De gastploeg sloeg terug met een vierde try van Jeroen Wiebes en pakte zo meteen het bonus competitiepunt. Pieter van Dijn pakte de twee extra conversiepunten voor 26-5.  De wedstrijd zat toen op slot. ’t Gooi redde de eer nog door in blessuretijd de eindstand tot 26-12 te maken.

Alkmaarse R.U.F.C. 1 staat na elf wedstrijden zevende in de 2e Klasse Noord. De kansen om nog een paar plekken te stijgen slinken, terwijl drie achterliggers nog in de nek hijgen.

Bekeken: 2474x