Bibliotheek Kennemerwaard doet volop mee aan de Nationale Voorleesdagen van woensdag 24 januari tot en met zaterdag 3 februari. Alles staat in het teken van voorlezen en prentenboeken voor peuters en kleuters. Ook Alkmaars burgemeester Bruinooge leest voor en wel op 30 januari om 8:45 uur op obs Kennemerpoort.

Voorlezen aan kinderen is belangrijk: het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en geeft veel plezier. Tijdens de Voorleesdagen wordt vooral het voorlezen aan kleintjes die zelf nog niet kunnen lezen gepromoot.

Dit jaar wordt voorgelezen uit het prentenboek 'Ssst! De tijger slaapt'. Naast dat dit in het Nederlands wordt gedaan, wordt ook een keer in het Arabisch voorgelezen op locatie Alkmaar Overdie. De toegang is telkens gratis.

Verder zijn er diverse workshops waarin het prentenboek van het jaar wordt gebruikt, zoals de gratis workshop Nederlands met Gebaren (NmG), en de 2,50 euro kostende workshops dansen en muziek voor kids en hun ouders/verzorgers.

De poppen komen letterlijk uit 'Ssst! De tijger slaapt' in deze vrolijke voorstelling van Belletje Sterk. Peuters en kleuters kunnen lekker meezingen en bewegen voor maar 2,50 euro. Clown Niekie uit het prentenboek bezoekt locatie Alkmaar Centrum trouwens op vrijdag 26 januari om 10:00 uur.

Tijdens de Nationale Voorleesdagen kunnen kinderen tussen de 0 en 6 jaar zonder inschrijfkosten lid worden van de bieb en ze krijgen er meteen een vingerpoppetje van De tijger bij, zolang de voorraad strekt.

Bekijk het volledige overzicht van activiteiten in de Alkmaarse en Waardse bibliotheken op bibliotheekkennemerwaard.nl. Vooraf reserveren wordt aangeraden.
Pin It
Bekeken: 2842x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/