Lange tijd was de kerk de plek waar mensen samenkwamen om na te denken onder andere over de zeven zonden. Nu is er een eigentijdse variant in de Grote Kerk van Alkmaar: Zin op Zondag. Op zondag 21 januari zijn te gast schrijver en columnist Özcan Akyol, en model, columniste en LHBT-activiste Valentijn De Hingh.

Nu de kerkgang minder vanzelfsprekend is, houden Theater De Vest en de Grote Kerk Alkmaar met Zin op Zondag de traditie van zingeving, verdieping en verbondenheid in ere. Alleen niet met een dominee, maar een nieuwe generatie van opiniemakers: columnisten, filosofen, cabaretiers, schrijvers, journalisten, politici en wetenschappers.

Özcan Akyol neemt de preek voor zijn rekening. Naast zijn literaire werk is hij vaste columnist voor onder andere het Algemeen Dagblad, Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad, BN/De Stem, de VARAgids en Nieuwe Revu. Hij schuift regelmatig aan bij De Wereld Draait Door en vorig jaar maakte hij de documentaire ‘De neven van Eus’ over Turkije.

Valentijn De Hingh werd bekend door de documentaire ‘Valentijn’ waarin haar transitie van man naar vrouw negen jaar lang werd gevolgd. De eerder aangekondigde interviewgast Anousha Nzume is helaas verhinderd.

Zin op Zondag begint om 15:00 uur. Kaarten van 15 euro zijn te koop via theaterdevest.nl.
Bekeken: 2729x