Het begon met een code oranje die in de loop van donderdagochtend werd verzwaard naar een code rood, met ondersteuning van en een (late) NL-Alert. Waarschuwingen die niet zomaar gegeven worden en dat werd vooral duidelijk op de Kennemerstraatweg in Alkmaar, waar een enorme boom op drie auto's terechtkwam.

Dat geen van de automobilisten gewond is geraakt, en dat er geen fietsers of voetgangers bij betrokken raakten, mag puur geluk genoemd worden. Ook langs de westelijke ringweg kon een boom niet langer weerstand bieden aan de beukende wind. De N9 werd tijdelijk afgesloten tussen De Meent en Heiloo. Even verderop, ter hoogte van Koedijk, was de weg ook tijdelijk dicht door een gekantelde vrachtwagenaanhanger.

Op de Westerweg miste een boom op een haar na een huis. Wél raak was het in de Ropjeskuil. Hier kon de grond de boom niet langer houden een sneuvelde een schutting. De schade aan het huis lijkt beperkt. Een schutting aan de Pater Schiphorststraat eiste wel een gewonde op. De man was net bezig zijn buurman te helpen met het zekeren van de schutting.

In de Schelfhoutlaan is een boom op een de tandartspraktijk beland. Het bleek dat de boom al aan het rotten was. Ook langs de Nicolaas Beetskade gaf een bij nader inzien niet meer gezonde boom het op, maar deze viel de goede kant op.

Even voor het middaguur was het grootste leed geleden en nam de wind weer af.
Bekeken: 3110x