De Middenweg-Zuid in Heerhugowaard is vanaf maandag 22 januari afgesloten voor doorgaand verkeer in verband met de herinrichting van de weg. De weg blijft tussen de Reuzenpandasingel en de afslag Strand van Luna in ieder geval voor de rest van 2018 dicht. De werkzaamheden zijn in de zomer van 2019 afgerond.

De gemeente heeft een kaart gemaakt met daarop omleidingsroutes voor het verkeer en ook een alternatieve halte voor buslijn 6. Bewoners kunnen hun huis altijd via één zijde van de Middenweg bereiken.

Alle voetgangersbruggen en de fietsbrug naar het Strand van Luna worden afgezet met hekken en later verwijderd. Aan het eind van 2018 worden ze weer teruggeplaatst. Ook de aansluitingen Dampkring en Christina Baderland/Steigerdijk worden afgesloten met hekken.

De fietsbruggen Zonnevlam-Mesosfeer en Zuiderlicht-Noorderlicht blijven grotendeels beschikbaar en het kruispunt Zonnegloren-Atmosfeer blijft open voor overstekend verkeer. Deze drie kruispunten worden pas later aangepakt.

Door de werkzaamheden rijdt er in 2018 geen bus over de Middenweg-Zuid. Lijn 160 wordt omgeleid via de Reuzenpandasingel, Westtangent en N242. Lijn 6 krijgt een extra halte nabij het Nollencircuit/Huygendijk. De HugoHopper rijdt via de 'groene' route (omleiding N242) met als bestemming Intratuin.

Aannemer KWS Infra neemt de communicatie voor een groot deel op zich. Via de app KWS Infra is het project te volgen door het als 'favoriet' te selecteren. KWS omgevingsmanager J. Dreyer houdt iedere dinsdag van 15:00 uur tot 16:00 uur spreekuur in de KWS keet (nabij Intratuin) en is verder bereikbaar via 06-11007743.

Voor overige informatie, ga naar middenwegzuid.nl of bel mevrouw G. Peters via 14 072.
Bekeken: 4737x