In het Alkmaarse wijkcentrum De Alkenhorst kunnen inwoners van Alkmaar West om de maand fotoverhalen presenteren ter informatie en inspiratie. Zondag 28 januari is de beurt weer aan Martien de Bruijn.

Martien nam in het najaar van 2016 deel aan zijn tweede lange Donau cruise. Het was opnieuw een ontdekkingsreis, deze keer helemaal van Duitsland naar Roemenië, die vol zat met contrasten, culturen en indrukken. Hij maakte honderden foto's.

Martien bezocht onder andere het historische centrum van Kalocsa en Novi Sad op de fiets. Door motorpech in Novi Sad was er een dag extra voor excursies naar een oud Servisch klooster en legeroefeningen van de Servische marine. Aan het eind van haar cruise maakte Martien een dagtocht naar Constanta aan de Zwarte Zee. Korte filmpjes van drie Servische en Roemeense dansgroepen maken deze diashow nog aantrekkelijker.

De presentatie duurt van 14.00 tot 16.00 uur en toegang kost 2,50 euro, inclusief koffie en thee. Het adres van De Alkenhorst is Schelfhoutlaan 4, Alkmaar. Meer info is te krijgen via dealkenhorst.nl.

Het wijkcentrum is overigens nog op zoek naar fotografen voor 25 mei, 30 september en 25 november.
Pin It
Bekeken: 2373x
https://ee.itk.ac.id/data/