Op dinsdag 13 februari organiseert erfgoedstichting Adapt, met medewerking van het Europe Direct Info Centre (EDIC) Noord-Holland Noord en Bibliotheek Kennemerwaard, een verkiezingsdebat over erfgoedzaken in de regio Alkmaar.

Het debat is de regionale aftrap van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed. Debatleider Margriet Brandsma, oud-correspondent van de NOS in Berlijn, stelt dilemma’s aan de orde rond erfgoed.

De opzet is dat politici en kandidaat-raadsleden niet alleen discussiëren met elkaar maar ook met het publiek, om te verhelderen wat hun visie is. Waarnemend burgemeester Bert Blase van Heerhugowaard zorgt voor de inleiding.

Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere subsidie en leegloop van de kerken, windturbines bij boeren op het land, of zonnepanelen het stadsgezicht of de dorpskernen aantast en wie bepaalt of een stolpboerderij een gemeentelijk monument wordt.

Het debat vindt plaats in bibliotheek Alkmaar centrum. Inloop is vanaf 19:30 uur en het debat start om 20:00 uur. Er is plek voor 60 tot 80 personen en deelname is gratis. Aanmelding wordt gewaardeerd en kan via adaptalkmaar.nl/debat.
Pin It
Bekeken: 2161x
https://ee.itk.ac.id/data/