Op zaterdagmiddag 17 februari is er weer een concert in de reeks ‘Rondom Bach’ van de Grote Kerk Alkmaar. Stadsorganist Pieter van Dijk brengt samen met het Hieronymus Ensemble ‘Vocale polyphonie van John Dunstable en Guillaume DuFay’, een selectie van geestelijke en wereldlijke muziek van deze twee componisten en ook enkele voorgangers.

Dunstable en Dufay zijn twee voorname vertegenwoordigers van de ‘Bourgondische School’. Hiermee wordt geduid op een aantal componisten in het 15e eeuwse Bourgondië, die een toenemende eigenheid creëerden van het muzikale idioom van hun landen: Engeland en de Lage Landen, aldaar later bekend als de Nederlandse polyfonisten.

Pieter van Dijk (1958) is onder andere organist van de Grote Kerk, stadsorganist en doceert aan het Conservatorium van Amsterdam en de muziekhogeschool in Hamburg. Op het van Covelens-orgel speelt hij onder andere Passacaglia in d van Dietrich Buxtehude en Uppon La Mi Re van Anonymous / Thomas Preston.

Het Hieronymus Ensemble bestaat uit Kaylee Ann Simmons (sopraan), David van Laar (countertenor), Bas de Leeuw (bariton), Andrew Hopper (bas) en Vielle (leider), Ben Rose (blokfluiten) en Balazs Toth (luit).

Het gratis concert begint om 16.30 uur.  Een donatie na afloop is altijd welkom.
Pin It
Bekeken: 2228x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/