Alkmaar Centraal


Voedselwaakhond Foodwatch kaartte begin dit jaar aan dat een groot aantal ziekenhuizen nog energiedranken verkoopt. Later waarschuwden ook kinderartsen van diverse ziekenhuizen voor de schadelijke gevolgen voor jongeren.

Ook de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) mengde zich in het debat en schrijft op haar website: "Ook de NVZ vindt energiedrankjes geen gezonde drankkeuze voor jongeren, maar ziekenhuizen zijn zelf verantwoordelijk voor hun bedrijfsvoering. Het was voor NH Nieuws de aanleiding om bij de ziekenhuizen na te gaan hoe het er nu voor staat.

In totaal werd bij veertien ziekenhuizen gecontroleerd of er energiedrank werd verkocht. Drie van de veertien ziekenhuizen hebben de energiedranken nooit in het assortiment gehad. Negen hebben het kort geleden uit hun assortiment gehaald en bij een drietal is het nog onbekend wanneer het drankje verdwijnt.

Zowel bij het Noordwest Ziekenhuis in Alkmaar als in Den Helder zijn de drankjes nog gewoon te krijgen, net als in het AMC in Amsterdam. De Noordwest Ziekenhuis Groep moest kortgeleden ook al een koers kiezen waar het om roken op het terrein ging. (foto: Wikipedia)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl