Alkmaar Centraal


Zodra ijsbaan De Meent aan het einde van het schaatsseizoen dicht gaat wordt de schaatsbaan grondig gemoderniseerd: de koelinstallatie wordt vervangen voor een moderner en duurzamer exemplaar.

De nieuwe installatie gebruikt CO2 als koelmiddel in plaats van ammoniak. Hiermee daalt het ammoniakverbruik aanzienlijk.

De restwarmte van de nieuwe hightech installatie zal worden hergebruikt voor het verwarmen van het hele sportcomplex. Met de installatie verwachten de ijsmeesters een betere en constante ijskwaliteit te kunnen bereiken.

Alle leidingen worden vervangen en de buitenbaan krijgt in het middengedeelte ook ijsleidingen, waardoor in de toekomst ook hier geschaatst kan worden.

De ruimte rondom de ijsbaan en de rubberen matten tussen de tribune en ijsbaan worden opnieuw ingericht en de 'windsleuf' tussen het complex en de overkapping wordt dichtgemaakt. De grote kleedkamer aan de 400-meterbaan wordt gesplitst in aparte kleedkamers voor dames en heren met beide een douchegelegenheid.

De renovatie zal de hele zomer duren. Vanaf vrijdag 12 oktober kunnen schaatsers weer terecht op de vernieuwde ijsbaan.

De ijshal blijft de hele zomer geopend en krijgt een kleine aanpassing. De boarding rondom de baan krijgt een glazen bescherming, waardoor de ijshockeyvereniging officiële seniorenwedstrijden kan spelen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl