Alkmaar Centraal


Theatergroep Horizon heeft voor het eerst in haar 40-jarig bestaan zelf een stuk geschreven ter ere van het 500-jarig bestaan van de Grote Kerk Alkmaar. Het stuk gaat over de beroemde Alkmaarse Maria Tesselschade Roemers Visscher.

'Tess, of De negen levens van Maria Tesselschade' brengt Maria Tesselschade weer tot leven in de vorm van een musical voor jong en oud. Maria Tesselschade was een bijzondere dichteres in het begin van de 17e eeuw en woonde met haar man Crombalch in de Langestraat. Beroemde dichters zoals Hooft en Vondel vochten om haar aandacht en om haar hand. Ook kreeg ze een flinke portie verdriet te verwerken nadat haar zus Anna in de Grote Kerk begraven werd.

De theatergroep heeft onder leiding van Marc Smit en samen met componist Hans Kunneman het scenario, de muziek en de musicalnummers geschreven. Tijdens de voorstellingen zal de indrukwekkende orgel van de Grote Kerk een belangrijke rol spelen.

De voorstellingen zijn te zien op 23 t/m 26 mei en beginnen om 20:30 uur. Op 26 mei is er ook een middagvoorstelling om 14:00 uur. Tickets kosten 20 euro per persoon en zijn verkrijgbaar via theatergroephorizon.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl