Alkmaar Centraal


In 2017 maakte woningcorporatie 143 woonfraudedossiers aan. Dit gebeurt als er meldingen zijn van onraad in een woning, bijvoorbeeld bij het vermoeden dat er hennep geteeld wordt of bij onrechtmatige bewoning. Inmiddels zijn 95 dossiers afgesloten, de rest is nog in onderzoek, zo meldt het NHD.

Achtenveertig woningen waar daadwerkelijk misstanden bij zijn vastgesteld, zijn retour gegaan naar de woningcorporatie. Hiervan is de huur van 39 woningen vrijwillig opgezegd, twee woningen zijn ontruimt naar aanleiding van een rechtszaak en bij zeven woningen werd leegstand geconstateerd.

Een grote kostenpost zijn de woningen die gebruikt zijn als hennepkwekerij. De schade in de woning is dan enorm. In de krant is te lezen dat in 2016 het totale schadebedrag € 24.000 euro bedroeg, toen werden er in veertien woningen hennepkwekerijen ontdekt.

In 2017 staat de teller op zes woningen, met een voorlopig schadebedrag van € 11.418 euro. De woningcorporatie probeert deze schade te verhalen op de huurders.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl