Op donderdag 8 maart organiseert stichting De Jonge Weduwe de workshop ‘solo-gezinsmanagement’ voor jonge weduwen met minderjarige kinderen uit de gemeente Alkmaar. De workshop wordt gehouden in wijkcentrum De Oever.
Jonge weduwen met kinderen zijn zwaar belast. Werk, zorgen, rouwende kinderen opvoeden, administratie, onderhoud: aan de to-do lijst van een jonge weduwe lijkt soms geen einde te komen. Altijd alles alleen doen is zwaar. De workshop is dan ook bedoeld om hen te helpen hun overgebleven gezin slim te organiseren.
Hulp vragen en aannemen blijkt nog niet zo eenvoudig. Dit thema staat daarom centraal. In de veilige aanwezigheid van lotgenoten ga je op zoek naar oplossingen. De workshop wordt gegeven door de Alkmaarse Martine Veen, regio-coördinator van stichting De Jonge Weduwe in Noord-Holland en ervaringsdeskundige met vier jonge kinderen.
Na afloop wordt voor een broodje gezorgd. De workshop duurt van 09:30 tot 13:00 uur en is gratis dankzij subsidie van gemeente Alkmaar. Inschrijven kan via dejongeweduwe.nl.