Vrijdag wordt met een magisch schouwspel het startschot gegeven voor 500 jaar Grote Kerk Alkmaar. Rondom de kerk is er een prachtig programma met zangeres Giovanca, WAAH! en lokaal popkoor Atlantis. Op de Alkmaarse BSO’s werd in de kerstperiode hard gewerkt aan inspiratie voor de animaties die tijdens de opening op de unieke hoge ramen van de Grote Kerk geprojecteerd worden.

Ter gelegenheid van het 500-jarig bestaan van de Grote Kerk Alkmaar zijn alle kinderdagverblijven en buitenschoolse opvangadressen in de gemeente uitgenodigd voor een tekenwedstrijd. Kinderen mochten een tekening insturen en kiezen uit de onderwerpen vuur, ridder, molen, zeilboot of bokaal. Dit zijn thema’s waarover de Kerk gaat vertellen. De vijf mooiste tekeningen worden tijdens het feest als animatie op de hoge kerkramen getoond.

Uit de meer dan honderd tekeningen zijn vier winnende tekeningen aangeleverd door BSO Kiddies en eentje door SKOA (locatie Kraaiennest). De directies van biede BSO’s zijn zeer verheugd met dit feestelijke nieuws en komen, uiteraard met de kinderen, naar de feestelijke opening.

Na afloop van de viering, tussen 19.30 en 21.00 uur, is iedereen welkom in Stedelijk Museum Alkmaar om de tentoonstelling ‘Ruysdael en Saenredam in Alkmaar - Meesterwerken van de Grote Kerk Alkmaar’ te bekijken.

Na de opening barst het jubileumjaar echt los. Kijk voor het laatste nieuws op grotekerkalkmaar.nl.
Pin It
Bekeken: 3093x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/